Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie
Comfortabel, behaaglijk, milieuvriendelijk én kostenbesparend: spouwmuurisolatie kent vele voordelen. Bovendien is spouwmuurisolatie binnen één dag vanaf de buitenzijde van uw woning aan te brengen. Optimaal comfort, minimale overlast.
Bij woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1975 zijn de spouwmuren over het algemeen (nog) niet geïsoleerd. Door het na-isoleren van de spouwmuren, kunt u tot maar liefst 30% besparen op het energieverbruik. Heeft u een woning van vóór 1930? Deze hebben vaak geen spouwmuur en zijn dus niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Woningen gebouwd na 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Twijfelt u over de (kwaliteit van de) isolatie van uw woning? Neem contact met ons op. We bekijken graag of we iets voor u kunnen betekenen.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie brengt Isolatie Company isolatiemateriaal aan tussen uw buitengevel en de binnenmuur. Dat gebeurt vanaf de buitenzijde van uw woning. Spouwmuurisolatie werkt als volgt:

 1. Wij boren gaatjes in de gevel volgens een voorgeschreven patroon. Deze gaatjes worden aan de buitenzijde van uw woning geboord, in de kruising van de voegen.
 2. Indien nodig plaatsen we ventilatiekokers met aan de buitenzijde ventilatieroostertjes, zodat de kruipruimte voldoende geventileerd blijft.
 3. Wij brengen indien nodig spouwborstels aan om te voorkomen dat bij het inblazen van de isolatie ook de gevel van uw buren van isolatie wordt voorzien.
 4. Het isolatiemateriaal wordt ingeblazen volgens een vast inblaaspatroon.
 5. Wij maken de geboorde gaatjes dicht, met voegspecie die de kleur van uw voegen zo goed mogelijk benadert.
 6. Na voltooiing van de werkzaamheden ruimen we alles op en laten we het rondom de woning schoon en netjes achter.

De werkzaamheden zijn in de meeste gevallen binnen één dag voltooid.

HR++ isolatie

Isolatie Company gebruikt alleen spouwmuurisolatiemateriaal met een HR++ indicatie. Dit is isolatiemateriaal met de hoogst mogelijke isolerende werking. Bij spouwmuurisolatie werken we met glaswol van Knauf Supafil. Dit isolatiemateriaal zorgt niet alleen voor een optimale isolatie, het is ook vochtwerend, brandwerend en waterafstotend.

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van onder andere het aantal vierkante meters dat wij isoleren, de vraag of wij ventilatiekokers en/of spouwborstels aan dienen te brengen en eventueel benodigd steigerwerk. Door de lagere energiekosten, verdient spouwmuurisolatie zich gemiddeld binnen 3 tot 5 jaar terug. Bovendien zijn er mogelijkheden voor subsidies en financieringen. Neem voor meer informatie contact met ons op, onze adviseur vertelt u graag meer.

Korting op spouwmuurisolatie?

Wilt u profiteren van een interessante korting op uw spouwmuurisolatie? Doe dan mee met onze burenactie: laat u uw woning tegelijkertijd met die van uw buren isoleren, dan geven wij u een mooie korting. Hoe meer buren er meedoen, hoe lager de prijs per woning wordt. Neem voor meer informatie contact met ons op! Wij maken graag een passende prijs voor u.

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie, de mogelijkheden of de kosten? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Direct contact

Isolatiecompany

073-6315000

info@isolatiecompany.nl

Rietwaard 32
5236 WC 's-Hertogenbosch

KvK nummer: 16078945
BTW nummer: 803847609B01
Facebook
Twitter

Voordelen van isoleren

 • Lage energiekosten
 • Comfortabel wonen
 • Hogere woningwaarde
 • Milieuvriendelijk
 • Goed voor uw gezondheid
 • 15 Jaar garantie