Subsidie, besparing en financiering

Subsidie, besparing en financiering

Subsidie, besparing en financiering
Wanneer u uw woning laat isoleren, kunt u vaak gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen. Daarnaast levert isolatie u een forse besparing op uw energierekening op. Op deze pagina zetten we enkele financiële zaken voor u op een rij.

Subsidie van isolatie

Subsidie van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie vindt plaats op lokaal niveau. Dat wil zeggen dat door uw gemeente of provincie beslist wordt of u in aanmerking komt voor subsidie. Per gemeente kan dit dus ook verschillen. Wat altijd geldt, is het lage btw-tarief van 6% (i.p.v. 21%) dat wij mogen rekenen over onze arbeidsuren. Dit lage btw-tarief hoeft u niet aan te vragen, het wordt standaard verrekend op onze facturen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Bekijk dan de website van Meer Met Minder: www.energiesubsidiewijzer.nl. Of neem voor meer informatie contact op met onze subsidie-adviseur.

ATG-certificatie

In België krijgt u alleen subsidie voor het isoleren van uw woning, wanneer het bedrijf dat de isolatie aanbrengt beschikt over een zogenaamde ATG-certificatie. Deze ATG-certificatie toetst het werken met een bepaald product of proces aan strenge normen, zodat klanten zeker weten dat ze in zee gaan met een betrouwbare en professionele partij. Isolatie Company beschikt over deze certificering: wij bieden u de hoogst mogelijke kwaliteit in isoleren.

Wat levert isolatie op?

Doordat isolatie u een forse besparing op uw energierekening oplevert, hebt u de isolatiekosten gemiddeld binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend. De kosten die u per jaar bespaart, zijn uiteraard afhankelijk van het aantal m2 dat u laat isoleren en de energieprijzen. Zo bespaart u met spouwmuurisolatie al snel 10 kubieke meter gas per vierkante meter per jaar. Kruipruimte-isolatie bespaart u gemiddeld 5 kubieke meter gas per vierkante meter per jaar. En met dakisolatie bespaart u al snel 9 kubieke meter gas per vierkante meter per jaar. Uitgaande van een gasprijs van € 0,65 per kubieke meter, bespaart u met een gemiddelde twee-onder-een-kapwoning per jaar ongeveer € 780,- met spouwmuurisolatie (120m2), € 152,50 met vloerisolatie (50m2) en € 380,20 (65m2) met dakisolatie.

Financiering van isolatie

Wilt u graag uw woning laten isoleren, maar hebt u hier niet de financiële middelen voor (over)? Dan is het goed te weten dat er verschillende aantrekkelijke financieringen bestaan, speciaal voor milieuvriendelijke maatregelen voor uw woning. Met het geld dat u bespaart op de energierekening kan de lening vervolgens worden afgelost. Een bijkomend voordeel is dat de rente over deze lening voor zover deze daadwerkelijk wordt gebruikt voor het financieren van uw woningisolatie fiscaal aftrekbaar is.

GreenLoans is één van de partijen die groeninvesteringen van particulieren financieren. Daarbij draagt GreenLoans bij aan een duurzame maatschappij en energiebesparing in het bijzonder. GreenLoans is een CO2-neutrale onderneming. De funding van GreenLoans financieringen geschiedt met groene fondsen van ABN AMRO Groenbank. Kijk op www.greenloans.nl voor uw mogelijkheden.

Rekenvoorbeeld isolatie

Familie Govers heeft een hoekwoning uit 1969. Zij laten de spouwmuren (95 m2), de binnenzijde van het dak (60 m2, onbewoonde zolder) en de bodem van de kruipruimte (55 m2) isoleren. In dit rekenvoorbeeld gaan we ervan uit dat de familie Govers geen subsidie ontvangt. Wel vraagt de familie Govers een financiering aan.

De kosten van het isoleren bedragen bij de familie Govers € 5.575,- inclusief BTW. Na uitvoering van de werkzaamheden gaat het energieverbruik van de familie Govers omlaag met ongeveer 1765 m³ gas per jaar. Dit komt bij een gemiddelde gasprijs van € 0,60 overeen met een besparing van ca. € 1.059,- per jaar. Doordat dit nu al bekend is, hebben ze bij hun energieleverancier een verlaging van € 88,- op het maandelijkse termijnbedrag aangevraagd. Deze € 88,- per maand kan nu dus worden ingezet om de lening mee te betalen. Na het aflossen van het volledige bedrag, inclusief de rente, zal het voordeel van de € 88,- per maand voor de familie Govers zijn.

Direct contact

Isolatiecompany

073-6315000

info@isolatiecompany.nl

Rietwaard 32
5236 WC 's-Hertogenbosch

KvK nummer: 16078945
BTW nummer: 803847609B01
Facebook
Twitter

Voordelen van isoleren

  • Lage energiekosten
  • Comfortabel wonen
  • Hogere woningwaarde
  • Milieuvriendelijk
  • Goed voor uw gezondheid
  • 15 Jaar garantie